Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Fogyasztóknak / Tojásvásárlási tanácsaink

Tojásvásárlás

Egyforma, mint két tojás, tartja a mondás, noha tudjuk, ez korántsincs így. A tojás beltartalmi mutatói, így élettani hatása függ a takarmányozástól, a tartástechnológiától, a tojótyúkok közérzetétől. A tojás az egyik legértékesebb, teljes értékű fehérjeforrás. A korábban elterjedt, hamis, tudománytalan vélekedésekkel ellentétben az emberi szervezet koleszterinszintjére nincs káros hatással. Mindemellett olcsó is, hiszen kilogrammra vetített átlagos egységára jelenleg 600-800 Ft körül mozog.

Vásárlás alkalmával a lefóliázott, tálcás tojásokat ne bontsuk ki, a dobozban elhelyezetteket és a darabos tojásokat ne fogdossuk össze. Ez a jelenlegi járványhelyzetben kifejezetten kerülendő!

Az étkezési tojás forgalomba hozatalát szabályozó Európai Unió-s és hazai rendeletek értelmében a tojáson lévő kód első számjegye jelöli a tartástechnológiát.

0 - Ökológiai, azaz biotartásból származó étkezési tojás

1 - Szabadtartás

2 - Alternatív tartás

3 - Ketreces tartás

(Az egyes tartástechnológiák részletes ismertetése a „Tartástechnológiák” menüpont alatt olvasható.)

A Farm Tojás Kft. célja, hogy a vásárlók a boltok polcain a teljes magyarországi tojásválasztékot megtalálják, kiegészítve a saját, különleges táplálkozási értékű étkezési tojásainkkal. Ily módon a fogyasztónak lehetősége van eldöntenie, hogy igénye és pénztárcája szerint melyik tartástechnológiából származó, milyen beltartalmú, minőségű terméket vásárol meg.

A legértékesebb a biotojás, melynek előállítása szigorú ökológiai termelési előírások betartásával történik. Az állatbarát technológiák közül szabadtartásban a tyúkok az istállót körülvevő zöld, füves legelőn, a szabadban tartózkodnak, kapirgálnak, míg a hagyományos mélyalmos, valamint a madárházas (voliere) tartásmódnál az istállón belül mozoghatnak és kapirgálhatnak kedvükre.

Jelenleg még a legkisebb mozgástérrel rendelkező, ketreces tartásban termelő tyúkok tojása van a legnagyobb mennyiségben jelen a boltok polcain. Ezek a ketrecek az uniós előírásokhoz igazodva már úgynevezett feljavított ketrecek: nagyobb a teret adnak a tyúkoknak, továbbá ülőrudakkal, fészekkel és karomkoptatóval vannak ellátva.

 

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.