Farm Tojás Csoport
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Termékeink / Bio- és GMO mentes termékek / Bio Tojás

Bio Tojás

Farm Tojás Biotojás

"...a boldog tyúkok tojása..."

A Biolla Kft. (Farm Tojás Csoport tagja) küldetésének tekinti a Föld, a környezet és az egészség védelmét. Az általunk alkalmazott módszerek a természet törvényeivel mindenkor harmonizálnak, elutasítunk minden természetet pusztító eljárást.
Ezeknek a gondolatoknak a jegyében termeljük a bio tojást. Legfőbb jellemzője, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék, mely az Európai Unió biológiai tojástermelésre vonatkozó előírásainak teljes mértékben megfelel. A tyúkokat nem zárjuk ketrecbe – így is csökkentve mozgásterüket - hanem az istálló területén, valamint az istállókat mindkét oldalról körülvevő szép zöld füves legelőkön, szabadon mozoghatnak. Az állatok sem kémiai (vegyszer, adalékanyag, színezék), sem biológiai (állati fehérje), sem szintetikus anyagot tartalmazó takarmányt nem fogyasztanak, és nem részesülnek antibiotikumos kezelésekben sem.
Az egészségvédelemben legfontosabbnak a megelőzést tartjuk. A tyúkok naponta kijárnak a füves legelőkre (4 m2/egyed), zöldet fogyasztanak, szabadon kapirgálnak. A tágas istállókban pedig a fészkekben lévő tiszta alomra tojják tojásaikat. A legelők állatokra gyakorolt optimális hatását egy speciális fűmagkeverék és lucerna alkalmazásával, állandó rotációval és szükség szerint öntözéssel, nyírással érjük el.
A tyúkok csak ellenőrzött körülmények között termelt (igazolt bio termelésből beszerzett), génmanipulációtól mentes bio alapanyagokból előállított takarmányt fogyasztanak. Az istálló természetes szellőzése, az ülőrudak, a szabadban történő tartózkodás, a bio takarmány fogyasztása és a legelés miatt a tyúkok nagyon jól érzik magukat, egészségesek és jól termelnek. Jó közérzetüket szolgálják az istálló mindkét oldalán végigfutó természetes fényt beengedő üvegablakok, valamint a tetőablakokkal szabályozott természetes szellőzés és az 1 tyúkra eső nagy élettér (6 db/m2).
A fészkekből naponta többször kézi erővel gyűjtjük össze a megtermelt tojást, melyeket válogatóüzemben válogatunk és csomagolunk. A vásárlókhoz tiszta, M, L kategóriájú tojásokat szállítunk, melyeket egyedi tervezésű, etikettes dobozba csomagolunk.
Rendszeresen végzünk állategészségügyi ellenőrző vizsgálatokat, melyek eredményeképp állományaink mentesek Szalmonellától és más baromfibetegségektől.

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.