Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Termékeink / Prémium termékek / Szalmonella ellen kezelt Farm Tojás

Szalmonella ellen kezelt Farm Tojás

Farm Tojás Szalmonella Ellen Kezelt

"...a biztonságos tojás..."

A fertőtlenített héjú tojás lényege az, hogy a tojáshéjon esetlegesen előforduló baktériumokat elpusztítjuk. A baktériumok főleg a tojás képződése után, a külső környezetből kerülhetnek a héjra, például az alomból, vagy az istálló mikroklímájából. Azzal, hogy a baktérium a tojás héjára kerül, még azt nem károsítja, de ha sérülés található a kutikula rétegen, akkor bejuthat a tojás belsejébe. További veszélyforrás, ha a tojást felhasználás előtt nem mossuk meg, és felütéskor héjdarab kerül az ételbe vagy a kezünkkel a szennyeződést más élelmiszerre átvisszük.

A fertőtlenítés eljárásnak a jelentősége különösen meleg időszak folyamán nő meg, ugyanis a májustól szeptemberig, októberig tartó magasabb hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának.

A Szalmonella ellen kezelt Farm Tojás alapanyaga kizárólag szalmonella ellen vakcinázott tojótyúk állománytól származik. A tojáshéj a kezelés során nem érintkezik vízzel, gázzal, melyek károsíthatják a tojás elsődleges mechanikai védelmi vonalát, a kutikula réteget, ezáltal rövidíthetik az eltarthatósági időt.

Az általunk alkalmazott UV-C fénnyel történő kezelés az Európai Unióban elfogadott és jelenleg a legmodernebb módszer a tojáshéj kezelésére. A szalmonella ellen mentesített állományoktól származó tojások felületének kezelését saját válogatóüzemünkben végezzük el. Az UV-C fertőtlenítő egység a tojásválogató gép bemeneti szakaszában van beépítve. A tojások a gépben görgőkön, tengelyük körül forgó mozgást végezve haladnak, és a fertőtlenítő egységbe érve UV-C fény általi intenzív megvilágításnak vannak kitéve (10mW/cm2). Ez a fény az ultraibolya sugárzásnak azon tartománya, mely emberre veszélytelen, de a mikroorganizmusokat elpusztítja. A tojások forgó mozgása következtében a héj teljes felületét egyenletesen éri az UV-C fény, melynek hatására a szennyeződött tojáson esetlegesen előforduló baktériumok elpusztulnak, miközben a tojás természetes flórája nem károsul. Az UV-C fénnyel való kezelés a keresztfertőzés veszélyét gyakorlatilag a nullára redukálja, mivel a tojásokon túl az azokat továbbító görgőket is folyamatosan fertőtleníti. Az általunk alkalmazott technológia során 5 nagyságrenddel csökken a héjon az esetleges kórokozók száma, amely megfelel a fertőtlenítés kritériumának.

Különböző kiszerelésekben kínáljuk a terméket. 60 db-os, 30 db-os perforált fóliás, tálcás kiszerelésben elsősorban a konyhák és intézmények számára, míg 10 db-os etikett címkével ellátott, műanyag dobozos kiszerelésben az egyéni fogyasztók számára.

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.