Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Termékeink / Állatbarát termékek / Omega 3 Farm Tojás

Omega 3 Farm Tojás

Farm Tojás Omega 3

"...a szívbarát tojás..."

A táplálkozástudomány fejlődésével és ismereteink folyamatos bővülésével egyre inkább nagyobb hangsúlyt helyezünk az egészséges táplálkozásra. A hosszú és egészséges élet legfőbb elemei a sok mozgás, a káros szenvedélyektől való tartózkodás és az egészséges táplálkozás. A zsírok a szervezet számára nélkülözhetetlenek, a szénhidrátok után a szervezet számára a legfontosabb energiaforrást jelentik. Nem mindegy azonban, hogy milyen zsírokat és milyen arányban fogyasztunk.

A zsírok fő alkotórészei a zsírsavak. Szerkezetük alapján megkülönböztetünk telített, egyszeresen illetve többszörösen telítetlen zsírsavakat. A telített zsírsavak, az úgynevezett „rossz” kategóriába tartoznak, amik főleg állati eredetű élelmiszerekben fordulnak elő. Túlzott fogyasztásuk nagymértékben megnöveli a kóros szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, ugyanis feleslegként lerakódnak, elzárják az ereket, és növelik a koleszterinszintet. Sajnos a magyar lakosság ezekből a zsírokból fogyaszt többet! A „jó zsírok” közé tartoznak az egyszeresen, illetve többszörösen telítetlen zsírok, melyekből sok van a nedvdús gyümölcsökben, az olajos magvakban, a halakban.

A tojás, amely az egyik legegészségesebb táplálékunk, a szervezet számára kiváló arányban tartalmaz értékes zsírokat. A tojást termelő tyúkok takarmányozásával a tojás zsírjainak összetétele nagymértékben befolyásolható. Amennyiben a takarmányt telítetlen zsírsavakban gazdag magvakkal egészítjük ki megfelelő arányban, úgy nagymértékben növelhetjük a tojásban található „jó zsírok” arányát.

A többszörösen telítetlen zsírsavak közül az egyik legfontosabb az esszenciális omega-3 zsírsav, mely az idegműködés támogatásában és hormonok termelésében vesz részt. Legfontosabb szerepe, hogy szabályozza a vér koleszterinszintjét, így csökkenti a szívbetegségek kockázatát, amely a felnőtt magyar lakosság leggyakoribb haláloka jelenleg. További előnyük, hogy gyulladáscsökkentő és vérzésgátló hatásuk van, csökkentik a vastagbél és emlődaganatok kialakulásának kockázatát.

Az Omega-3 Farm Tojás a tyúkok speciális takarmányozásának köszönhetően kb. 5-6-szoros mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat egy átlagos tyúktojáshoz viszonyítva. Rendszeres fogyasztásával (napi 2-3 db) biztosítani tudjuk a szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavat. Az omega-3 zsírsavval dúsított tojás zsírsavösszetétele az emberi szervezet számára optimális és kimondottan kedvező hatású. Legfőbb előnye, hogy csökkenti a vér koleszterin szintjét, ezáltal megakadályozza az erek belső falán a zsír lerakódását. Az erek átmérője így nem szűkül, nem növekszik meg a vérnyomás. Ezzel jelentős mértékben csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Omega-6 zsírsavakkal megfelelő arányban hatásos a migrénnel szemben, csökkenti az Alzheimer-kór és más pszichés betegségek (depresszió, skizofrénia) kialakulásának kockázatát, enyhíti a reumás fájdalmakat, energiát biztosít a fokozott sporttevékenységhez. Fogyasztásuk jótékony hatással van a szénhidrát-anyagcserére, így helye van a cukorbetegek terápiájában is.

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.