Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Aktualitások / Híreink

Vissza a hírekhez

meghosszabbithatja-az-eletet-a-tojas

2018. Május 28. Hétfő, 10:40:14

Meghosszabbíthatja az életet a tojás

Tojással harcolnának a szívbetegség ellen.

A kutatás eredményei csak megerősítették a jelenleg hivatalos tudományos álláspontot.

A Pekingi Egyetem Egészségtudományi Központjának (Peking University Health Science Center) kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy az egykor egészségtelennek tartott tojás szívvédelmező hatása rendkívül erős.

Felismerték, hogy a napi tojásfogyasztás a stroke kialakulásának esélyét 26, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát pedig 18 százalékkal csökkenti.

„Amint azt a jelen tanulmány megállapítja, a mérsékelt szintű (napi egy) tojásfogyasztás, és a kardiális események ritkább előfordulása kapcsolatba hozhatók egymással” írta a Heart folyóiratban Liming Li professzor és Canqing Yu, a vizsgálat két vezető kutatója.

A tudósok 416 000 30 és 79 év közötti embert vizsgáltak meg.

 

A résztvevőket először kifaggatták a tojásfogyasztási szokásaikról, majd pedig kilenc éven keresztül dokumentálták az egészségügyi állapotuk alakulását.

A vizsgálati alanyok naponta egy tojást elfogyasztó, 13 százalékos hányadánál a többiekhez képest több mint negyedével volt alacsonyabb az agyvérzés kialakulásának rizikója. Ugyan ezen résztvevők között az agyvérzés okozta elhalálozás kockázata 28, a szív-, és érrendszeri megbetegedés okozta elhalálozás kockázata pedig 18 százalékkal volt alacsonyabb, mint a többi vizsgálati alany esetében.

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.