Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Aktualitások / Híreink

Vissza a hírekhez

a-tojas-kiemelkedo-szerepe-a-jarvanyhelyzetben

2020. Április 13. Hétfő, 16:36:09

A tojás kiemelkedő szerepe a járványhelyzetben

Az elmúlt hetekben többen érdeklődtek cégünknél az étkezési tojás eltarthatóságáról. Hatóságilag meghatározott minőségmegőrzési ideje a tojásrakástól számítva 28 nap, de szakszerűen tárolva akár 2-3 hónapig is fogyasztható!


A kormányzati kommunikációban is rendre elhangzik, Magyarország az alapvető élelmiszerek tekintetében nagyrészt önellátó. Hiánytól tehát nem kell tartani. Az étkezési tojás esetében a hazai termelés éves szinten a fogyasztás 75-80%-át fedezi, a fennmaradó mennyiség importból származik.

 

A márciusi pánikvásárlások alkalmával a fogyasztók egy része konzervvel és friss hússal töltötte fel éléskamráját, illetve hűtő- és fagyasztószekrényét. A tudatosabb vásárlók azonban a legolcsóbb tejes értékű fehérjeforrást, az étkezési tojást helyezték előtérbe, aminek átlagos kilós egységára még mindig csak 700-800 Ft körül alakul.

 

Az étkezési tojás hatóságilag meghatározott minőségmegőrzési ideje a tojásrakástól számítva 28 nap, a dátumot a csomagoláson kötelező feltüntetni. A gyakorlatban, hűtőszekrényben, 5-7 Celsius fokon tárolva a friss tojás azonban akár 2-3 hónapig is eltartható, minőségromlás nélkül! Reggelire, ebédhez és vacsorához önmagában és kiegészítő alapanyagként is rendkívül sok, változatos elkészítési formája ismert!

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.