Farm Tojás Kft.
Állatbarát Magyar Tojás logo
Magyar Termék logo
menü
Aktualitások / Híreink

Vissza a hírekhez

a-kisalfoldnek-nyilatkozott-dr-kertesz-tamas-ugyvezeto-igazgato

2020. Április 10. Péntek, 18:03:30

A Kisalföldnek nyilatkozott dr. Kertész Tamás ügyvezető igazgató

Nincs fennakadás sem a termelésben, sem az értékesítésben a Farm Tojás Kft-nél – mondta dr. Kertész Tamás, a napilap kérdéseire válaszolva.

 

A Kisalföld megkeresésére Dr. Kertész Tamás elmondta, a járványügyi vészhelyzet kihirdetését követően jelentős mértékben megnőtt az áruházláncok rendelésállománya az étkezési tojás tekintetében is. A márciusi, pánikvásárlás okozta keresletnövekedés a szokásos, szezonális fogyasztói szokásoknak megfelelően Húsvét előtt is tapasztalható volt.

Egyes húsféleségek jelentősebbnek mondható áremelkedésével ellentétben a tojásnál ez szerény mértékű, mintegy 5%-os volt, ami részben a forint-euró árfolyamának elmozdulásából, részben pedig az import takarmányok és takarmány-alapanyagok, valamint azok szállítási költségeinek növekedéséből fakadt.

 

A Farm Tojás Kft-nél az áruházláncok felé történő értékesítés a járványhelyzet ellenére folyamatos, zökkenőmentes. Az érvényben lévő, szigorú járványvédelmi előírások természetesen a dolgozókra is kötelező érvényűek. Ilyen egyebek mellett a szájmaszk és a kesztyű viselése, a folyamatos fertőtlenítés, továbbá a két műszakban dolgozók időbeli és térbeli elkülönítése.

 

Az étkezési tojás fogyasztása az elmúlt hónapok statisztikáit figyelve a rendkívüli helyzet ellenére is emelkedőben van, ami örvendetes, hiszen a legolcsóbb teljes értékű fehérjeforrásról beszélünk – összegzett az ügyvezető igazgató.

Központi Ttelephely

  • 9073 Bőny-Szőlőhegy, Magyar út 2.
  • GPS koordináták:
  • Szélesség: 47.6652898", Hosszúság: 17.8262722"

Üzenetküldés

Copyright Farm Tojás Kft. Minden jog fenntartva.